Knust kamera
Sjekk Sondres fantastiske Bankgata–video

Sjekk Sondres fantastiske Bankgata–video


Sondre K. Jensen (innfelt) har jobbet knallhardt og lenge, og resultatet er blitt veldig bra.


Av Børre Arntzen

Publisert:29. oktober 2019, kl. 17:32


Bankgata skole er 70 år i høst, og det har inspirert filmskaper Sondre K. Jensen (15) til å lage en informativ og ikke minst morsom dokumentar om Bodøs eldste skole.

– Jeg har brukt en del timer på denne filmen. Det tok nok lenger tid enn jeg trodde da jeg gikk i gang, forteller Sondre K. Jensen til Bodø By.


Intervjuer med gammel–rektorer og ordfører


Jensen sier at det nok er gått noen måneder fra han startet arbeidet med Bankgata–dokumentaren til han kunne presentere filmen for rektor Even Ågnes denne uken. 


– Inspektøren på Bankgata, Ruta Andreassen, har tatt meg ut av undervisningen enkelte ganger slik at jeg har fått tid og anledning til å gjennomføre noen intervjuer. Jeg har snakket med tidligere rektorer og med ordfører Ida Pinnerød. Det er krevende å lage en dokumentar for mye informasjon må hentes inn, og ikke minst har jeg vært nødt til å lete opp en del historiske bilder og tilpasse dem min form for dokumentar.

Bruker humor


– Hele tiden har jeg hatt i bakhodet at dette skal være en dokumentar slik jeg liker dem. Og jeg er glad i å bruke blant annet humor som et viktig virkemiddel. Nå håper jeg mange får med seg filmen, og er selvsagt spent på reaksjonene, sier Sondre K. Jensen.


Jensen står for filming, regi, manus og klipp. Stemmen på filmen tilhører Lukas Johansen.

Sondre K Jensen går på 10. trinn på Bankgata og hans planer for framtiden er klar:


– Jeg vil drive på med film når jeg blir stor, det er helt sikkert.


PS: Sondre K. Jensen er tilknyttet Avisa Nordland som frilanser.

Her er Sondre K. Jensens «Bankgata ungdomsskole – offisiell dokumentar»: