Knust kamera
Spenstig filmpremiere i Bodø

Spenstig filmpremiere i Bodø: – Gleder meg, sier Sondre (15) som drømmer om bli regissør

Filmklare: Regissør Sondre K. Jensen (i midten) sammen med Lukas Johansen og Isak Fleines, som begge har en hovedrolle i filmen.
Foto: Stine Håvemoen Morel

 

Av Børre Arntzen Publisert: 22. november 2019, kl. 18:28

Søndag morgen slippes filmen på nett, men fredag ettermiddag hadde produsent, regissør, manusforfatter og fotograf Sondre K. Jensen invitert medvirkende, familie og venner til før–premiere på Fram Kino. – Flott at vi får vise filmen på en skikkelig kino, sier bodøgutten.


«Forsvunnet» er navnet på filmen (se trailer lenger ned i saken) som Sondre og kameratene Lukas Johansen og Isak Fleines, begge hovedrolleinnehavere, har jobbet med i flere måneder.

Budsjett på 9700 kroner


– Jeg startet med å skrive ferdig manus i mai måned, og deretter har vi jobbet jevnt og trutt med filmen. Vi startet egentlig uten å ha alt på plass, og tenkte at vi skulle løse problemene etter hvert som de dukket opp. Det har vi klart, og nå på søndag legges den ut. Det er en god følelse, sier Sondre.

Han har altså skrevet manus, han er produsent, han er regissør og han har fotografert. – Jeg har gjort alt utenom skuespill. Vi søkte Frifond om penger, og vi fikk 9700 kroner noe som har hjulpet oss veldig godt, sier han.


Svart komedie


Ved siden av hovedrolleinnehaverne har Sondre hatt fem andre skuespillere med i produksjonen. – Vi har gjort alt selv, til og med kostymene har vi fikset, sier Sondre som beskriver «Forsvunnet» på denne måten:


– Det er en svart komedie som handler en person i Vestbyen–området som har forsvunnet. Etter at saken har blitt offentlig vil Isak finne ut av forsvinningen og drar med seg kompisen Lukas. Isak tror hele tiden at de skal løse saken, Lukas tror at de ikke får det til. Det er én av kontrastene i filmen, forklarer Sondre.


Perfeksjonist


Den unge filmskaperen ser altså fram til å vise filmen, først for nære venner og søndag altså for resten av verden.


– Jeg håper selvsagt at folk vil like den. Selv er jeg litt sånn over middels opptatt av detaljene, så jeg kommer sikkert til å se ting som kanskje irriterer meg. Men jeg er heldig som har hatt så flotte og entusiastiske skuespillere på laget. De skal virkelig ha mye av æren for «Forsvunnet», sier han.


Drømmer om film


Sondre går nå i 10. klasse på Bankgata ungdomsskole og bruker for øvrig mye av tiden sin i Unge Stormen og i forskjellige prosjekter i det som kalles Ung Kultur. Han er helt klar på hva som er drømmejobben når skoletiden er over:


– Jeg drømmer rett og slett om å bli regissør. Det er fantastisk spennende å jobbe med film, og arbeidet med «Forsvunnet» har ikke akkurat gjort interessen mindre – tvert om! sier Sondre K. Jensen.